Saturday, December 29, 2007

Gath Geju 2007 - Laporan


Banner ini sangat cantik



OP sangat hensem. Amyz saaangat cantik.



Seorang lelaki sedang makan nasik.



Dua orang lelaki sedang makan nasik.




Empat orang lelaki sedang makan nasik.




Sepatutnya Salina makan buah.



Aku nak pialanya saja, wang tunai RM16 ribu dan tiket ke Perth tu kau simpanlah. HAHA


Aku menang anugerah dan dapat pingat. Yeay!

Nampaknya tahun ini aku menang Entri Terbaik Humor. Entri yang bertuah itu bertajuk 'Anak Lelaki Saya Kerja Kilang Roti'.

Lagi laporan gaht di http://www.jurnal.biz

Friday, December 21, 2007

Senapang Bapak Mertua








Masa aku bertunang dulu sekali haram tak pernah berdating. Bila aku ayat awek aku ajak berdating, dia selalu jawab, "Berani-beranilah abang usung anak dara orang, bapak kita ada senapang tau."

Dah bernikah barulah dapat berdating. Bercinta selepas kawin.
Baru-baru ini bapak renew lesen senapang dia. Polis nasihatkan jual saja senapang tu, atas faktor usia bapak dan demi keselamatan.
Bapak nak jual. Jadinya aku nak pinjam sekejap, ambil gambar buat kenangan. Dah lapan tahun kawin barulah merasa pegang senapang bapak. Sebelum ni haram tak dibaginya.
"Kau mana cukup syarat..." Kata bapak dengan sinis.
Shortgun W.W. Greener dibeli sekitar tahun 1979 dengan harga RM200 pada masa itu. Orang dah tempah, bapak bukak harga RM2000.

Aku periksa internet Mat saleh lelong menatang ni US5,000 ke atas, biar betul bapak aku ni. Barang antik tu, baik up harga boleh bayar proton iswara cash.


Thursday, December 20, 2007

Lembu Yang Tertewas





"Jom, tumbangkan lembu".


"Lembu tak tumbangkan kita pun dah cukup baik".


Satu dialog untuk dua suasana. Ha ha.



Tuesday, December 18, 2007

"I want something else.." kata Third Eye Blind

Sepatutnya aku, Iwan dan Petz melepak di gerai William petang semalam. Harus lewat sampai mata lebam. Tetapi Iwan tak dapat datang sebab hujan katanya. Maka aku dan Petz mengambil keputusan berborak dua orang sahajalah nanti.

Gerai William ni macam-macam ada. Gerai saja nampak bodoh tetapi menunya special. Ada western, seafood, tandoori etc.

Aku ni tengah berpantang selepas rawatan resdung. Tak boleh sebat ayam, kambing, seafood dan angsa.

"Itik dengan angsa tu tak sama ke?" Tanya Petz.

"Tak sama!" Sampuk tauke gerai Mr. William.


Aku bagi four thumb-up untuk Mee Raja Itik gerai William nih! Sedap mantap ding dong ah! Nyam nyam nyam...

Masa nak bayar keluarkan dompet, Petz berebut nak belanja aku.

"Kau belanja aku Petz" Aku tanya.

"Tak.. tak saya belanja..." Sekali lagi Mr. William menyampuk perbualan kami. Ramah orangnya tauke gerai ni, patutlah costumernya ramai giler dari tadi tak putus-putus.

"...tapi dia bayar." Sambung Mr. William merujuk kepada Petz.

"Ha ha ha..." Aku ketawa. Mr. William, i love you.

Petz merenung Mr. William macam beruang merenung ikan salmon yang suka bergurau.


P/s: Terima kasih Petz sebab belanja aku. Kepada Iwan, kami bagi kau MC. Bulan depan denda belanja kami, dua portion setiap sorang HAHA

Monday, December 17, 2007

Abang Hamid Yang Satu Lagi

Aku capai henpon. Search nama Abang Hamid. Tekan punat dan dail.

"Hello." Aku.

"Hello!." Abang Hamid.

"Apasal suara abang lain je? Tak sihat ke?" Aku.

"Alah.. dah tua dah..." Abang Hamid.

Hairan. Lain benar suara abang Hamid ni. Aku periksa nombor.

Alamak!... aku dah dail salah orang la...

Nombor yang aku sepatutnya dail ialah dalam henpon satu lagi. Susah juga bila kita punya dua henpon. Boleh keliru. Nak call orang nama sama tapi lain nombor.

"Abang masih pakai nombor ini ya?" Aku.

"A'ah." Abang Hamid.

"Saya saja je call abang sebab nak update nombor dalam list. Oklah ye bang, jumpa lagi hehehe." Aku.

Aku mendapati aku pandai membuat ayat cover sejak kebelakangan ini. HAHA.

Wednesday, December 12, 2007

Cerita Pampers Yang Kita Suka

Menonton TV sekeluarga. Masa iklan komersial, aku tekan punat alih siaran lain. Tiba-tiba anak aku marah sebab di nak channel yang itu jugak. Terjerit-jerit dia. Menangis-nangis suruh tekan balik ke channel asal.

"Uwaaa.... nak cerita pampers! Nak cerita pampers!!!" Anak aku. Perempuan 4 tahun.

Cerita pampers? Aku toleh awek aku, awek aku dah terkikih-kikih gelak.

Siri TV itu ialah bertema kisah remaja dan ditaja pula oleh syarikat tuala wanita. Bila ada iklan, terpampang tuala wanita di skrin TV. Anak aku umur 4 tahun ingat tuala tu pampers (lampin bayi).

Zaman dulu. Opera kita ditaja syarikat sabun (soap). Itulah pasal disebut orang 'soap opera'. Sekarang kita boleh gelar siri TV sedemikian sebagai 'pampers opera' ?

Di mana agaknya kesopanan dan kesusilaan rakyat Malaysia yang katanya taat Rukunegara, tetapi tuala wanita direntang-rentang di sini sana?

Kalau dulu tuala wanita ni kalau nak beli pun orang kedai balutkan dengan surat khabar lama belit dengan rubber band biar tak terdedah. Sekarang ni takde dah balut-balut, semua main dedah. Jangan kata tuala wanita, kondom pun ada di merata-rata!

Kita tunggu dan lihat, siri TV Malaysia yang mana akan ditaja pula oleh syarikat kondom nanti.

Tuesday, December 11, 2007

Tak sama

Orang cakap muka anak aku serupa dengan muka aku. Seiras. Paling ketara bulu kening kami lebat.

Kalau kami balik kampung dan berjumpa emak-bapak, saudara-mara atau kawan-kawan. Mereka akan tegur kami, "Eh muka budak ni sama dengan muka bapak dialah." Dan awek aku akan tersengih-sengih mendengarnya.

Kalau kami ke pasar misalnya, ada juga orang kedai yang tegur, "Muka anak you serupa muka you-lah". Dan awek aku akan tersengih-sengih mendengarnya.

"Apasal anak abang serupa muka abang? Kita yang penat-penat pregnant abang yang dapat nama." Awek aku.

Anak aku. Umur 4 tahun. Dah pandai dah tarik kerusi panjat meja make-up mak dia. Capai-capai sikat. Capai-capai bedak. Dan capai gincu, kadang-kadang.

Suatu hari anak aku belek muka dia di cermin. Emak dia tengah betul-betulkan tudung.

"Ibu, tak sama pun muka kakak dengan muka ayah." Anak aku membahasakan dirinya sebagai 'kakak'.

"Kenapa kakak?." Awek aku.

"Muka ayah banyak sampah!" Anak aku. Umur 4 tahun.

Perbendaharaan kata anak aku itu masih terbatas. Dia belum tahu apa itu parut chicken pox, jerawat, jeragat, bintik-bintik dan yang sewaktu dengannya. Membandingkan muka anak aku dengan ayahnya, memanglah muka baby lebih licin, tak macam kulit muka ayahnya banyak 'sampah'.

Monday, December 10, 2007

Fikir sejenak

Sampan kotak mengapa dikayuh,
Hendak belayar ke TANAH SEBERANG;
Patah kepak bertongkatkan paruh,
Pantang menyerah di tengah gelanggang.

Itulah salah satu pantun kepahlawanan. Pantun tersebut tersirat makna yang mendalam. Motivasi untuk kita dalam mengharungi hidup, yang tak selalu sesegar berangin bak daun pudina misalnya.

Bagaimana kita melihat sesuatu masalah bergantung kepada kapasiti diri kita sendiri. Sebagai contoh, katakanlah seekor semut merah berhadapan dengan sebuah lopak. Bagi semut tersebut, lopak itu seumpama sebuah lautan. Tentu sukar bagi semut untuk mengharungi "lautan" tersebut. Kita bandingkan pula semut dengan gajah. Bagi gajah pula, lopak tersebut adalah salah satu daripada tapak kakinya!

Dalam menempuh hidup ini mungkin kita gagal atau berjaya. Yang menarik bagaimana kita menghadapi "lopak" atau "lautan" tersebut.

Sunday, December 09, 2007

PKPG

Dia. Membelek-belek sekeping kad jemputan.

"R.S.V.P tu kependekan apa?." Dia.

"Kalau Melayunya P.K.P.G.." Aku.

"PKPG?! Apa tu?." Dia.

"PKPG tu makna dia Pecah Kaca Pecah Gelas....." Aku.

"Ooo... Sudah Baca Harap Balas..." Dia.





NOTA: "Répondez s'il-vous-plaît" or "Réservez s'il-vous-plaît", a French phrase that translates to "Please respond". It is with this meaning that invitation cards and similar documents are often marked with "R.S.V.P." - Wikipedia.org

Friday, December 07, 2007

Abang nak pergi jogging

Malam diterangi cahaya bulan separuh. Di langit. Beberapa cebis awan gemawan sedang bersantai-santai. Simpang jalan dilimpahi cahaya lampu kedai. Siaran TV dah nak habis (atau sebenarnya baru nak mula?).

Esok hari Ahad. Hari cuti. Akukah itu memasang alarm untuk bangun awal esok. Esok hari Ahad. Biar benar.

"Abang nak jogginglah esok." Aku.

"Ha ha ha ha ha... jogging? Kasut jogging pun abang tak ada ha ha ha." Awek aku. Persis pontianak yang dah lama tak jumpa mak dia haha.

Aku ada kasut kulit Lois sepasang. Untuk Kerja. Steel toe sepasang. Untuk kerja juga. Dan sepasang selipar haha

Sembilan tahun nan lalu aku ada sepasang sepatu jogging (Power ?). Tiba-tiba aku rindu dia.

Malam diterangi cahaya bulan separuh. Di langit. Beberapa cebis awan gemawan sedang bersantai-santai.

Thursday, December 06, 2007

Dah siap dah



Judul : Bukan Dugong Biasa
Penulis : Dugongsenyum
Pengantar : Rudy Bluehikari
Genre : Blook
ISBN : 978-983-42734-5-3
Harga Runcit : RM15

NOTA: Kalau kau bernasib baik. Nama kau ada dalam buku ini. Kalau kau bernasib baik.

Saturday, December 01, 2007

Di suatu malam yang sepi, ya... benar-benar sepi

Jam di dinding 1.30 pagi. Siaran Mega Movie dah lama usai. Siri Martha Stewart pun dah layan. Terliur tadi tengok Puan Martha masak seafood. Jam di dinding dah lebih 1.30 pagi. Masa yang sesuai untuk masuk tidur. Esok kerja.

Tapi... perut lapar. Selongkar-selongkar jumpa perencah mee sup. Selongkar-selongkar lagi jumpa mee segera.

Capai periuk. Panaskan minyak. Tumis rencah. Wangi. Masukkan fishball. Masukkan pula air. Tunggu menggelegak. Masukkan mee. Tunggu sekejap. Siap!

Aku sediakan mangguk kosong atas meja. Angkat periuk dan tuang mee sup panas ke dalam mangkuk.

PRAAP!

Mangkuk terbelah dua. Air panas melata laju atas meja berjujuran mengalir tumpah ke lantai. Pantas aku capai kain buruk dan surat khabar lama. Aku capai pinggan dan sudu. Aku tolak mee panas dengan fishball masuk pinggan. Errmm.. masih boleh dimakan ni. Pecahkan telur atas mee yang masih berasap itu.

Mangkuk yang terbelah aku buang dalam tong sampah.Aku dapati jari-jari aku ada yang merah-merah. Melecur rupanya. Ah! pedih... Semasa panik tadi, aku terpegang periuk panas. Cepat-cepat sapu ubat gigi pada perut-perut jari.

Fuh... fuh... mulut menghembus mee panas yang digulung pada hujung garfu.Pada masa yang sama menahan pedih jari-jari melecur yang mula berdenyut.

Huwah... hwuhh... hwuhh... mee panas dalam mulut gigi pula nyilu dibuatnya.

Dalam lena malam itu ada ada mee berlingkaran dalam perut dengan otak yang berserabut. Tak tahu kenapa.

Alahai!

Wednesday, November 28, 2007

Saudara-mara Yang Kita Suka

Pagi tadi awek aku hantar SMS.

"Hari ini kalau pergi zoo (negara) masuk percuma."

Aku pun balas, "Bestnya! Lagi pun dah lama tak jumpa beruk."

Tak lama kemudian awek aku balas SMS.

"Mesti dah besar kulaan abang tu."

Hahaha

Sunday, November 25, 2007

Bersih cekap dan hensem

Sejak kebelakangan ini aku peduli kebersihan mulut terutama gigi.

Berdiri di depan cermin lama-lama semata-mata tak puas hati kepada benda yang terselit di celahan gigi.

"Apasal gigi kau hitam?", tanya seorang kawan tak lama dulu. Aku kemukakan kepada dentis dan jawabnya gigi dah mati! Trauma jatuh basikal. Dulu aku suka buat willi.

Hari ini memenuhi temujanji dengan ortodontis buat sekian kalinya. Dia gembira dengan perubahan aku tapi ada sedikit komen. Hari ini aku dapat dawai yang lebih kasar dan dapat spring. Ya! gigi aku di pasang spring. Kalau kau bukak pen atau pensil mekanikal lebih kurang sebesar itulah springnya tapi yang ini lebih keras.

Spring dan dawai ini memainkan peranan untuk force gigi kau bagi lurus dan rata. Akibat force ini ialah sakit berdenyut pada gigi, gusi malah pipi. Nak makan pun susah.

"Bukan senang nak jadi hensem", kan doktor kan...?

Hahaha aku, doktor dan pembantunya ketawa berderai.

Isk... lupa pulak aku nak ceritakan pasal pembantu doktor ni tadi. Dia cute.

Saturday, November 24, 2007

Cerita lanun yang kita suka



Masa aku kecik-kecik dulu aku suka tonton TVcerita pirate. Pada pendapat aku jadi pirate ni best dan unik sebab mata buta sebelah dan ada burung parrot kat bahu. Ada burung kat bahu tu yang paling best tu.

Aku mahu burung di bahu juga! Tapi akal budak-budak manalah tercapai untuk menjinakkan burung.

Adik aku pun menonton sama cerita pirate ni. Dia pun minat nak jadi pirate jugak. Mata buta sebelah ditampal , kaki kayu sebelah dan ada burung di bahu.

Tampal mata dengan kain perca, kaki buat-buat tempang, tapi burung tak ada. Adik aku tangkap ayam taruk kat bahu konon-konon itu burunglah.

Sudahnya panas suam-suam bahu dan dada adik aku tu kena tahi ayam!

Haha

Friday, November 23, 2007

Tadi pagi ada kemalangan di jalan raya dan ramai orang langgar lampu merah

Food court dah dua minggu lengang
terutama masa lunch
tapi hari ni 'full house'

Shopping complex orang bersesak

Nak pergi keluarkan duit dari ATM
ATM 'rosak'
ATM di stesen minyak pun 'rosak'
yang tak rosak orang berbaris panjang pula

itulah alamat
orang gomen dah gaji

Saturday, November 17, 2007

Kembara Alor Setar (2)

Sebenarnya inilah kali pertama aku naik keretapi. Komuter, ELR, Putra etc. tu dah biasa dah. Keretapi ni yang teruja sangat nak naik. Ini ada sebahagian gambar kembara yang aku snap di Stesen Alor Setar dan dalam keretapi.










Thursday, November 15, 2007

Cadangan Projek Pembersihan


Dato,

Pada tahun hadapan (dan pada masa akan datang) upgrade sikit hadiah tu. Bagi vacuum cleaner ka, mesin basuh ka, kedai dobi pun ok...

Hahaha

Tuesday, November 13, 2007

Kembara Alor Setar (1)

Aku sekeluarga bertolak ke Alor Setar dari stesen keretapi Sg. Buloh pada 9 November 2007, jam 9.30 malam. Keretapi berhenti di beberapa persinggahan di sepanjang perjalanan dan sampai di Alor Star keesokan pagi, perjalanan lebih kurang 11 jam.

Kawan aku menyambut kami di Stesen keretapi Alor Star, belanja makan di Pumpong dan disponsor penginapan di Hotel Casabblanca Lorong Peremba, kemudian kami berpindah pula ke Motel Taman Berjaya.

Friday, November 02, 2007

Kisah Raya (1)

Entah mengapa hati aku ini ingin benar berjumpa dengan sepupu-sepupu aku. Sepatutnya giliran raya tahun ini di kampung awek aku, tapi aku minta tolonglah beraya di kampung aku dulu. Nasib baik awek aku tak bantah setuju saja.

Mula-mula pergi rumah anak-anak arwah Mak Lang. Lepas tu rumah anak-anak Mak Uda, dan rumah Mak Uda sekali serta Pak Uda masih sihat. Kemudian ke rumah Mak Ngah, punyalah ramai orang! Sendat macam dalam tin sardin. Sepupu-sepupu dan anak sedara aku ni punyalah sembang bagai nak rak, sampai lupa nak pelawa makan minum. Aku selamba... ambil nasik himpit dan cedok kuah kacang, rendang, sambal dan lain-lain, biar diorang layan sembang. Raya kali ini meriah rasanya sebab dapat jumpa hampir semua sepupu serentak.

Raya raya kedua. Pagi. Adik aku telefon cakap Abang Umar meninggal dunia. Hah?! Aku terkejut. Baru semalam sembang macam nak rak, hari ni dah padam pulak. Khabarnya mak aku menangis teresak-esak serasa macam yang mati itu adalah anaknya sendiri.

Padanlah semalam elok semua berkumpul serentak, untuk pertemuan terakhirkali rupanya.

Kampung aku dan kampung awek aku jaraknya tak jauh sangat. Bolehlah kami balik semula ke sana untuk menziarahi. Kami sampai masa tu jenazah dah siap dimandi dan dikafankan. Orang ramai yang datang, dari jauh nampak jasad bekain putih dimasukan ke dalam keranda.

Serangan jantung kata isterinya. Arwah ni baik orangnya, semoga damai di sana mengadap yang maha esa.

Lahir di Melaka, tapi dikebumikan di Selangor. Langkah, pertemuan, rezeki dan maut di tangan Tuhan.

Di tanah wakaf ini juga terdapat ramai ahli keluarga dan sanak saudara aku - arwah Atuk, arwah Nenek, arwah Abang, arwah Bapak, pakcik saudara, abang saudara dan lain-lain.

Wednesday, October 31, 2007

Ribut

Pada hari raya ke dua yang lalu telah berlaku ribut kencang di kampung aku.


Ada pokok tumbang merentang jalan masuk ke kampung aku.



Rumah di tengah sawah yang gagah masih mampu bertahan dan semua warga di dalamnya selamat.

Namun beberapa keping atap zink telah diterbangkan hingga ke tepi jalan sejauh lebih kurang serantai.

Ada sekeping atap zink sudah diterbangkan ke tengah sawah. Adik aku pergi kutip dan abang ipar pergi panjat bumbung memasangkan semula atap-atap tersebut.

Walau bagaimana pun, kerja-kerja penyudah dilakukan oleh tukang rumah yang diupah memandangkan kami kurang arif sangat bab-bab bertukang rumah ini.

Monday, October 29, 2007

Tuesday, October 23, 2007

Mood raya lagi

Cuti dari 12 hingga 22 Oktober 2007 yang lepas. Hari ni baru masuk kerja.

Masih mood raya lagi.

Ya... seseorang telah merogol komputer yang aku tinggalkan ini. Arghhh!

Monday, October 08, 2007

Tertib Makan Buffet Ramadhan

Ini gambar BBQ kambing dengan sos pudina.


Hairan tengok orang berpusu-pusu mencedok nasi. Aku kalau pergi buffet takkan ambil nasi sebab nak makan yang tak biasa jumpa. Nasi dah biasa jumpa, ye tak?

Pilihan pertama mesti cari port kambing BBQ dan satay.

Jadi pada hari Sabtu lepas aku sekeluarga bersama-sama kawan-kawan pergi makan di Kelab Golf Monterez. Kakak aku ada geng kat dalam jadinya dapat harga ahli. Walau pun harga ahli namun tetap gak mahal!


Banyak juga yang aku makan tapi yang istimewa ialah kambing! BBQ kambing cicah sos pudina. Superb!


Meriah buffet di Monterez ni sebab ada live band. Sambil makan sambil dengar lagu.


Bulan puasa tahun ni aku jarang makan di luar, pergi pasar Ramadhan pun cuma beberapa kali, sekali dua makan di luar carilah tempat yang special sikit.

Saturday, October 06, 2007

Best!

Tadi officemates aku buat kejutan sikit. Dia orang belikan kek hari jadi untuk aku. Birthday aku semalam sebenarnya, tapi dia orang tangguh ke hari ini memandangkan aku asyik sibuk keluar meeting atau ke tapak binaan. Hari ni aku tak keluar, dia orang nak raikan hari ini.


Best dapat kek buah dan dapat tiup lilin hehehe Lepas potong-potong aku jemput dia orang semua makan (semua non-muslim). Memandangkan bulan puasa takleh lah aku makan jadinya simpanlah bakinya dalam peti sejuk. Terima kasihlah kepada kawan-kawan semua.

Ini kisah malam tadi. Aku dapat jemputan berbuka di Tropicana Golf Club. Aku sampai petang semalam tempat tu dah meriah dengan orang ramai dan aroma makanan memenuhi setiap ruang.



Kalau kau makan di Tropicana, dan tempahan di ruang utama pula janganlah terpengaruh dengan hidangan di ruangan itu. Cuba berjalan sedikit dan meninjau di bahagian belakang iaitu di BBQ Street. Bahagian ini makanan dia lebih dahsyat dan fresh, ada satay, BBQ, bubur dan lain-lain.

Sebaik azan Maghrib baca doa, mula-mula minum jus jambu batu. Lepas tu belasah satay ayam+daging lebih kurang 20 cucuk. Ambil udang 2 ekor, takleh bedal banyak-banyak sebab aku ada resdung.




Habis satay sental pula BBQ kambing+daging+sotong.

Kemudian sental spageti seafood pedas. Round-round sekejap dan sambar ABC.

Capai pulak ais krim. Nak balas dendam punya pasal, teguk dua teh tarik.

Perut dah kenyang, rasa nak tergolek keriangan, layan borak dengan kawan-kawan semeja sambil minum sirap.

Balik rumah tergolek lemang.

Alhamdulillah.

Friday, October 05, 2007

Assalamualaikum w.b.t.

Kawan,

Banyak yang aku nak ceritakan sebenarnya, tapi apakan daya dunia terlalu laju berputar dan aku telah tewas sedikit untuk mengejarnya.

Inilah info terkini tentang aku ;-

1) Dah dapat kereta baru, bos yang bagi katanya "You jagalah aaa itu kereta macam you sendiri punya kereta." Yesss Bosss. So, raya tahun ni boleh melaram dengan kereta baru. Harap-harap mertua aku gembira melihat kereta baru menantunya nanti.

2) Irdina, baby aku yang umur 10 bulan tu dah ada 4 batang gigi, terkini dia dah boleh melangkah dua tiga tapak. Dah berjalan baby aku tu!

3) Ada beli dua perabot baru.

4) Langsir mahal yang tahun lepas punya masih boleh pakai. Jimat.

5) Baju raya anak-anak dah beli.

6) Ada 'jewel' dalam mulut aku ni yang mahal gila mengalahkan jumlah hantaran aku kawin dulu.

7) Kini aku seorang pengarah syarikat, secara rasmi di atas kertas. Naik pangkat. Berat bahu memikul dan berat mata memandang...

8) 5 Oktober akunya birthday. Awek aku lupa wish, tapi takpelah.

9) "Abang nak pendek je ke?" "A'ah" jawab aku. Jadinya tukang gunting dah betul-betul sodok rambut aku sependek yang mesin rumput tu boleh pergi. Dah tak boleh diselamatkan dah, terima sajalah flattop keliling botak ni sebagai takdir raya untuk aku.

10) Nak beli kasut raya tapi resit claim company sebab beli safety boot. Wah bergayanya saya dihari raya dengan safety boot baru!

Itu sajalah untuk update kali ini. Kalau sempat aku update lagi nanti.

Tuesday, September 18, 2007

Gerai William

Ada juga blogger yang berkongsi pengalaman di William.

Contohnya http://awhiffoflemongrass.blogspot.com/2007/07/williams-taman-mayang-jaya.html

Sila... sila... jangan malu-malu :-)


Wednesday, September 12, 2007

Hidup-hidup makan-makan


"Hidup untuk makan, selepas makan kita tergolek keriangan", kata E1.



E1 dan Petz yang mencadangkan gerai menu di gerai William ini.

Petz cakap dia dah pernah makan yang macam ini, dua sekali gus. E1 pun sama.

Jangan kata dua pinggan, sepinggan ni pun aku dah tersandar lemang nak habiskan.



Sedap. Lazat. Sungguh. Perhatikan jus mangga yang teramat pekat manis sejuk segar! Hidang dalam botol jem pulak tu, bukan dalam gelas, memang puas!


Tuesday, September 11, 2007

Gengjurnal - BBQ @ Wetland Putrajaya

Lupa

Plpap!

Macam mana aku boleh lupa semalam adalah kami punya anniversary ? Tarikh keramat 10 September 1999 seakan masih terasa kedinginan telapak tangan Tok Kadi.

"Semalamlah bang..."

"Isk.. isk.. isk.. abang ingatkan esok. Happy anniversary! hehehe..."